Assalamualaikum Dan Selamat Datang... Blog ini terbuka untuk kritikan dalam usha untuk menambah baik..

Sabtu, 27 Jun 2009

DUN Manek Urai: Fauzi wakili PASKUALA KRAI: PAS mengumumkan Fauzi Abdullah sebagai calonnya bertanding bagi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai, Kelantan bulan depan.

Fauzi, 50, yang merupakan pemborong ikan, juga adalah Bendahari PAS kawasan Kuala Krai.

Pengumuman itu dibuat oleh Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat di Kg. Manek Urai Lama, Manek Urai dekat sini sebentar tadi.

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang juga hadir.

Pilihan Raya Kecil DUN Manek Urai diadakan selepas penyandangnya, Ismail Yaakob dari PAS meninggal dunia pada 22 Mei lalu di Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu akibat pelbagai komplikasi.

Pada pilihan raya umum 2008, Ismail menewaskan calon BN, Zulkepli Omar dengan majoriti 1,352 undi.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengumumkan pilihan raya kecil kawasan tersebut akan diadakan pada 14 Julai manakala penamaan calon 6 Julai.

BN akan mengumumkan calonnya esok.

Sumber Mstar

Komen ,

Penulis beranggapan bahawa TGNA telah berunding dengan bijak pandai dalam pas untuk meletakan calon yg sesuai di manik urai, seperti yang kita ketahui corak pemikiran orang kelantan adalah berbeza dari negeri lain , perbezaan taraf pendidikan sepatutnya usah di gembar gemburkan kerana pimpinan pas tahu apa yg mereka lakukan, bagiku pilihan Fauzi Abdullah ini harus di puji kerana dia dekat dengan akar umbi , ini bermakna bukan sahaja golongan ulama dan profesional sahaja yang mendapat tempat dalam pencalonan untuk menjadi wakil rayat malah golongan bawahan juga terpilih , Maka syabas penulis ucapkan .

Tiada ulasan:

Template by : realaduka .blogspot.com